Perfect Buoyancy Speciality

Artikelnummer: 1380
1.795,00 kr
Utrustningshyra
Transport
Kursdatum
Tillverkare : SSI
 • Perfect Buoyancy Specialty

  "Varje dykare vill vara en" bra dykare "- Perfekt bärighet kontroll är det första steget i denna riktning.
  Att förbättra sina avvägnings kunskaper rekommenderas starkt. Alla dykare som vill förbättra sina dykfärdigheter och samtidigt vill utföra ett aktivt miljöskydd bör ta en avvägningskurs. Nästan varje dykare som vill dyka under sin semester uppmanas att göra ett Check-Dyk och avvägnings kontroll är en av de väsentliga färdigheter som måste utföras. Detta är inte gjort för att stressa dig i början av din semester.
  Det görs för att skydda reven du kommer att dyka runt. Den förstörelse och skador som orsakas av dykare med dåliga avvägnings kunskaper har en påverkan på reven över hela världen. Dessutom är god flytkrafts kontroll en förutsättning för nästan alla specialkurser.

  Teori 
  Utöver självstudierna så har vi kortare instruktörsled teori.  Den digitala kurslitteraturen som inkluderar digitalbok och full HD videos som du får tillgång till efter anmälan* ska du ha läst ut och tittat klart på till första kurstillfället samt gjort kunskapskontrollerna efter varje kapitel. 
  * För att vi ska kunna tilldela dig den digitala kurslitteraturen måste du skapa ett konto på http://my.divessi.com/register och glöm inte att välja Stockholms Dykcenter som ditt dykcenter. 
  Kurslitteraturen hittar du sen under Kurser och Händelser följt av Hitta Kurs i din profil och finns även tillgänglig i appen MySSI som du kan ladda ner kostndsfritt.

  Utedyk 
  Den praktiska delen av dykutbildningen avslutas med 2 utedyk från dykbåt vid Landsort. Vi är ensamma om att kunna erbjuda utedyk kring Landsort längst ut i Nynäshamns skärgård. Det ger dig de bästa förutsättningarna för bra dykvatten. De två dyk är fördelade under en dykdag. Siktförhållandena vid Landsort är ibland jämförbara med tempereradevatten (10-20m) vid landbaserad dykning i närområde är sikten mellan 1-5m. Du lär dig dessutom dyka från dykbåt och du får dyka på två vrak (vid hårt väder kan alternativa platser användas). 

  Inför kursen 
  Samling och avslutning sker alltid vid angiven tid på Dykcentret (Barnhusgatan 4, Stockholm). Transport till och från simhall/utedyk sker med egen bil alt i våran minibuss. 
  Till samtliga kurstillfällen ska du ta med ett tunt underställ (lager 1 ställ), stumpor och fingervantar om du ska dyka med torrdräkt (torrdräkts certifikat är förkrav) och dyker du med våtdräkt, badkläder. Hyr du dykutrustning av oss och ska dyka med torrdräkt ingår hyra av tjockare underställ till utedyken som du har ovanpå ditt tunna underställ. Innan dykkursen får du fylla i en hälsodeklaration. Skulle det visa sig att du har en sjukdomshistorik som inte direkt lämpar sig för dykning, framgår det när du svarar på frågorna. I dessa sällsynta fall krävs då intyg från läkare, annars räcker det med underskriven hälsodeklaration. Inbetalda kursavgifter återbetalas inte oavsett om en kurs är påbörjad eller inte. Ombokning måste ske skriftligt senast 1 vecka innan kursstart. Vintertid (December-Mars) gäller isfritt väder och då erbjuder vi landbaserade utedyk. Vi förbehåller oss rätten att skjuta fram utedyk vintertid eller vid extrema väderförhållanden. 

  Förkrav
  Open Water certifikat eller motsvarande

  Kursinnehåll
  • Utrustning för avvägnings kontroll
  • Grundläggande kunskaper av flytförmåga
  • Kontrollera din avvägning i vattnet
  • God avvägnings kontroll som ett aktivt bidrag till undervattensvärlden

  Det primära målet för all SSI Specialty kurs är att lära dig viktiga färdigheter i en rolig miljö.

  Följande ingår 
  • Kursintroduktion
  • 1 teorimodul
  • 2 utedyk från dykbåt ute vid Landsort eller 2 indoor dives i Eriksdalsbadets hoppbassäng (5m djup)
  • Digital kurslitteratur 
  • Digitalt dykcertifikat
  • Transport i våran minibuss om du inte har egen bil. Meddela oss om du är i behov av transport vid bokningstillfället

  Tillval
  • Hyra av komplett dykutrustning* kostar 500kr. 
  Alla våra torrdräkter har ringsystem med torrhandskar och givetvis ingår hyra av tjockt underställ i hyran.
  *Ej den personliga dykutrustningen: mask, snorkel, hälremsfenor, boots och bitmunstycken. Denna kan köpas hos oss till ett förmånligt pris i samband med kursen.

  Kursupplägg 
  Lördag 8-17 Teori och utedyk

  Torsdag 18-23 Teori och indoor dyk

Newsletter

Ange din e-postadress att nyheter, uppdateringar, specialerbjudanden och annan information.


Stockholms DykCenter AB
Org.nummer 556767-1200
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 


Öppettider

Mån-fre: 11 - 18

Lördag: 11-15

Söndag: Stängt

Stockholms Dykcenter ©2018 - Privacy Policy
Webbsida av Joomlaproffs.se