Dry Suit Speciality

Artikelnummer: 1330
1.795,00 kr
Tilläggskurser
Utrustningshyra
Transport
Kursdatum
Tillverkare : SSI
 • Dry Suit Specialty

  Torrdräktskurs

   "När visar blir längre, blir dagarna kortare och vattnet kallare - då har det blivit dax för torrdräktsdykning.
  "Om du vill dyka under hösten och vintern i kallare klimat, är torrdräktskursen den dykkurs du ska ta. Sikten vid dessa tider på året är oftast mycket bra så det är en bra tid att dyka på. I din torrdräktskurs kommer du att lära dig om fördelarna med torrdräktsdykning, olika färger, ventiler, underställ och torrdräktstillbehör. Under de två obligatoriska dyken kommer du få lära dig torrdräktsdyknings tekniker och samt vård och skötsel av en torrdräkt.

  Teori 
  Utöver självstudierna så har vi instruktörsled teori.  Den digitala kurslitteraturen som inkluderar digitalbok och full HD videos som du får tillgång till efter anmälan* ska du ha läst ut och tittat klart på till första kurstillfället samt gjort kunskapskontrollerna efter varje kapitel. 
  * För att vi ska kunna tilldela dig den digitala kurslitteraturen måste du skapa ett konto på http://my.divessi.com/register och glöm inte att välja Stockholms Dykcenter som ditt dykcenter. 
  Kurslitteraturen hittar du sen under MyTraining i din profil och finns även tillgänglig i appen MySSI som du kan ladda ner kostndsfritt.

  Praktik 
  Den praktiska delen av torrdräktskursen inleds först i poolmiljö. Om du hyr dykutrustning av oss ingår hyra av allt förutom den personliga dykutrustningen (mask, snorkel, hälremsfenor och bitmunstycken) under hela kursen. I poolen provar du för första gången hur det är att dyka med torrdräkt och du bekantar dig med avvägningen. 

  Utedyk 
  Den praktiska delen av dykutbildningen avslutas med 2 utedyk från dykbåt vid Landsort. Vi är ensamma om att kunna erbjuda utedyk kring Landsort längst ut i Nynäshamns skärgård. Det ger dig de bästa förutsättningarna för bra dykvatten. De två dyken är fördelade under en dykdag. Siktförhållandena vid Landsort är ibland jämförbara med tempereradevatten (10-20m) vid landbaserad dykning i närområde är sikten mellan 1-5m. Du lär dig dessutom dyka från dykbåt och du får dyka på två vrak (vid hårt väder kan alternativa platser användas). 

  Inför torrdräktskursen 

  Samling och avslutning sker alltid vid angiven tid på Dykcentret (Barnhusgatan 4, Stockholm). Transport till och från simhall/utedyk sker med egen bil alt i våran minibuss.
  Till samtliga kurstillfällen ska du ta med ett tunt underställ (lager 1 ställ), strumpor och fingervantar. Hyr du dykutrustning av oss ingår hyra av tjockare underställ till utedyken som du har ovanpå ditt tunna underställ. Innan dykkursen får du fylla i en hälsodeklaration. Skulle det visa sig att du har en sjukdomshistorik som inte direkt lämpar sig för dykning, framgår det när du svarar på frågorna. I dessa sällsynta fall krävs då intyg från läkare, annars räcker det med underskriven hälsodeklaration. Inbetalda kursavgifter återbetalas inte oavsett om en kurs är påbörjad eller inte. Ombokning måste ske skriftligt senast 1 vecka innan kursstart. Vintertid (December-Mars) gäller isfritt väder och då erbjuder vi landbaserade utedyk. Vi förbehåller oss rätten att skjuta fram utedyk vintertid eller vid extrema väderförhållanden. 

  Förkrav
  Open Water certifikat eller motsvarande

  Kursinnehåll
  • Varför torrdräkter?
  • Typer av torrdräkter
  • Torrdräktsventiler
  • Val av underställ
  • Torrdräktstillbehör
  • Torrdräktstekniker
  • Underhåll av torrdräkter
  • Lättare torrdräkts-reparationer

  Det primära målet för all SSI Specialty kurs är att lära dig viktiga färdigheter i en rolig miljö.

  Följande ingår 
  • Kursintroduktion
  • 1 teorimodul
  • 1 poolmodul
  • 2 utedyk från dykbåt ute vid Landsort
  • Digital kurslitteratur
  • Digitalt dykcertifikat
  • Transport i våran minibuss om du inte har egen bil. Meddela oss om du är i behov av transport vid bokningstillfället

  Tillval
  • Hyra av komplett dykutrustning* kostar 500kr. 
  Alla våra torrdräkter har ringsystem med torrhandskar och givetvis ingår hyra av tjockt underställ i hyran.
  *Ej den personliga dykutrustningen: mask, snorkel, hälremsfenor och bitmunstycken. Denna kan köpas hos oss till ett förmånligt pris i samband med kursen.

  Kursupplägg 
  Torsdag 18-23 Teori och pool, Lördag 8-17 Utedyk

Newsletter

Ange din e-postadress att nyheter, uppdateringar, specialerbjudanden och annan information.


Stockholms DykCenter AB
Org.nummer 556767-1200
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 


Öppettider

Mån-fre: 11 - 18

Lördag: 11-15

Söndag: Stängt

Stockholms Dykcenter ©2018 - Privacy Policy
Webbsida av Joomlaproffs.se