NLV
Product Code: 1360

Night Diving Speciality

1.795,00 kr
Kursdatum Tooltip
Utrustningshyra
Manufacturer SSI

Night Diving Speciality

"Dykning på natten betyder spänning, äventyr och fascination allt på samma gång!"

Undervattensvärlden är en ny och mystisk värld för oss.
Medans du dyker på natten kan du upptäcka en annan sida av denna världen och du kan uppleva den från ett helt annat perspektiv.
Det är en otrolig känsla att upptäcka hemligheter som hålls under vattnet när solen går ner.
Med rätt utrustning och en kraftfull ficklampa finns det mycket att upptäcka. Natt dykning är ett helt nytt sätt att uppleva undervattensvärlden.

Teori 
Utöver självstudierna så har vi instruktörsled teori.  Den digitala kurslitteraturen som inkluderar digitalbok och full HD videos som du får tillgång till efter anmälan* ska du ha läst ut och tittat klart på till första kurstillfället samt gjort kunskapskontrollerna efter varje kapitel. 
* För att vi ska kunna tilldela dig den digitala kurslitteraturen måste du skapa ett konto på http://my.divessi.com/register och glöm inte att välja Stockholms Dykcenter som ditt dykcenter. 
Kurslitteraturen hittar du sen under MyTraining i din profil och finns även tillgänglig i appen MySSI som du kan ladda ner kostndsfritt.

Utedyk 
Den praktiska delen av utbildningen avslutas med 2 utedyk från båt vid Landsort. Vi är ensamma om att kunna erbjuda utedyk kring Landsort längst ut i Nynäshamns skärgård. Det ger dig de bästa förutsättningarna för bra dykvatten. De två dyk är fördelade under en dykdag. Siktförhållandena vid Landsort är ibland jämförbara med tempereradevatten (10-20m) vid landbaserad dykning i närområde är sikten mellan 1-5m. Du lär dig dessutom dyka från båt och du får dyka på vraket Margareta af Vätö (vid hårt väder kan alternativa platser användas). 

Inför kursen 
Samling och avslutning sker alltid vid angiven tid på Dykcentret (Barnhusgatan 4, Stockholm). Transport till och från utedyk sker med egen bil alt i våran minibuss. 
Till samtliga kurstillfällen ska du ta med ett tunt underställ (lager 1 ställ). Hyr du utrustning av oss ingår hyra av tjockare underställ till utedyken som du har ovanpå ditt tunna underställ. Innan kursen får du fylla i en hälsodeklaration. Skulle det visa sig att du har en sjukdomshistorik som inte direkt lämpar sig för dykning, framgår det när du svarar på frågorna. I dessa sällsynta fall krävs då intyg från läkare, annars räcker det med underskriven hälsodeklaration. Inbetalda kursavgifter återbetalas inte oavsett om en kurs är påbörjad eller inte. Ombokning måste ske skriftligt senast 1 vecka innan kursstart. Vintertid (Januari-Mars) gäller isfritt väder och då erbjuder vi landbaserade utedyk. Vi förbehåller oss rätten att skjuta fram utedyk vintertid eller vid extrema väderförhållanden. 

Förkrav
Open Water certifikat eller motsvarande

Kursinnehåll
• Natt vs begränsad sikt Dykning
• Specialutrustning
• Förbereda för dyket
• Dyket
• Avancerade tekniker

Det primära målet för alla SSI Specialty kurser är att lära dig viktiga kunskaper i en rolig miljö.

Följande ingår 
• Kursintroduktion
• 1 teorimodul
• 2 utedyk från båt ute vid Landsort
• Digital kurslitteratur 
• Digitalt certifikat
• Transport i våran minibuss om du inte har egen bil. Meddela oss om du är i behov av transport vid bokningstillfället

Tillval
• Hyra av komplett dykutrustning* kostar 500kr. 
Alla våra torrdräkter har ringsystem med torrhandskar och givetvis ingår hyra av tjockt underställ i hyran.
*Ej den personliga dykutrustningen: mask, snorkel, hälremsfenor, boots och bitmunstycken. Denna kan köpas hos oss till ett förmånligt pris i samband med kursen.

Kursupplägg 
Onsdag 17-23 Teori och utedyk

 

There are yet no reviews for this product.